Coronavaccinatie

Nu er gestart is met het vaccineren in Nederland, komt natuurlijk ook de vraag naar boven of zwangere vrouwen zich kunnen laten vaccineren. Uit studies zijn geen aanwijzingen gekomen dat de vaccinatie schadelijk is in de zwangerschap. Maar doordat hierover nog maar weinig bekend is, wordt op dit moment voor de zekerheid afgeraden om je te laten vaccineren als je zwanger bent.

Je kunt de vaccinatie na je zwangerschap alsnog krijgen. Het is veilig om de vaccinatie te krijgen als je borstvoeding geeft.

Ben je bekend met gezondheidsproblemen waardoor je een grotere kans hebt om ernstig ziek te worden van corona? Of werk je in de gezondheidszorg waarbij je een hoger risico hebt om corona te krijgen? Overleg dan met je (huis) arts of de voordelen van vaccineren dan opwegen tegen de (theoretische) nadelen.

Voor meer informatie is het standpunt van de vereniging van gynaecologen hier te zien.

Deel:

Related Posts

Wijzigingen NIPT per 1 april 2023

Vanaf 1 april wordt de NIPT onderdeel van het reguliere screeningsprogramma in de zwangerschap, hiervoor was het nog onderdeel van een wetenschappelijke studie. Er veranderen

Zwangerschaps- en beval cursus

Regelmatig wordt er op spreekuur door cliënten aan ons gevraagd of ze een zwangerschaps- of bevalcursus moeten volgen. En welke dan precies: want er is