4 weken zwanger

4 weken zwanger? Tja daar sta je dan, zelf al jaren aan het werk als verloskundige, honderden vrouwen begeleid in exact deze situatie en nu ben ik zelf aan de beurt.

Een mix tussen ongeloof, blijdschap en angst gaat door me heen. Staan er echt twee streepjes? Ja het is waar, ik ben 4 weken zwanger!

Daar gaan we dan, 4 weken zwanger, het moment dat de test positief wordt.

Voel ik al iets? Mijn borsten meer gespannen, pijnlijk? Ben ik nou misselijk? Heel moe?

4 weken zwanger

Nee, eigenlijk voel ik helemaal niks bijzonders, ik voel me eigenlijk hartstikke goed. Alle PMS klachten waar ik normaal last van heb, heb ik nu helemaal niet, dus ik voel me heel normaal. Afwachten dan maar. Een weekje later; het eerste wat ik merk van deze zwangerschap is mijn darmen die gaan ‘rommelen’. Opeens snap ik wat hiermee bedoeld wordt. Alsof er 10 liter lucht in mijn darmen zit en er de hele dag bellen worden geblazen daarbinnen, zo voelt het een beetje. Ook voel ik kleine steekjes net boven mijn liezen. Gelukkig maak ik me daar geen zorgen over, het zullen wel mijn banden zijn of misschien de innesteling die ik voel, wat bijzonder!

 

Ook heb ik de hele tijd een wat zwaar gevoel onder in mijn buik, alsof toch mijn menstruatie eraan komt. Telkens als ik naar het toilet ga check ik of ik bloedverlies heb, maar nee dat is niet zo. Ergens vind ik het ook een fijn gevoel, ik stel me voor dat dit gevoel betekent dat mijn baarmoeder aan het groeien is, dan is het iets positiefs, het geeft me de bevestiging dat er iets aan het gebeuren is in mijn buik!

De weken nadat ik 4 weken zwanger ben

Vanaf dat je 4 weken zwanger bent kun je symptomen gaan ervaren, bij mij begint het pas echt wanneer ik ongeveer zeven weken zwanger ben. Jeetje wat ben ik moe! En continue misselijk. Al zo vaak heb ik vrouwen tegen over me gehad in de spreekkamer die me vertelden dat ze wel moe waren en misselijk. Altijd had ik met ze te doen en gaf ze tips en adviezen over hoe hier mee om te gaan. Maar wow nu snap ik wat ze bedoelen! Hoe doen al die vrouwen dit?! De hele dag kotsmisselijk en niet vooruit te branden. En dan ook nog werken, voortaan zal ik de rode loper uitrollen voor de vrouwen die op intake komen, wat een heldinnen! Moe en misselijk, het klinkt zo onschuldig maar ik moet maar blijven eten om dat vervelende gevoel weg te krijgen, dat lukt heel even en dan komt het weer! En na een heel verkeerd gevallen jus d’orange in een ontbijttentje komt alles er weer uit op de parkeerplaats. Jus d’orange zal ik de rest van mijn leven niet meer echt kunnen waarderen, de smaak ervan komt nog dagen hierna omhoog (tip; drink geen jus d’orange als je misselijk bent).

In deze weken ben ik ook gewoon aan het werk en gaan de nachtdiensten door. Een bevalling begeleiden krijgt een andere dimensie. Terwijl ik de barende vrouw dapper de weeën zie opvangen denk ik; ja daar moet ik straks ook aan geloven…. Nou ja dat is nu nog even zorg voor later.. wordt vervolgd.

Wil jij ook graag worden geholpen door een van onze verloskundigen? Gebruik dan ons handige én eenvoudige inschrijfformulier: Inschrijven kan hier.

 

Deel:

Related Posts

Babynieuws

Er is babynieuws!   En je zou denken dat dat in een verloskundigenpraktijk heel gebruikelijk is… dat is het ergens ook, maar geboortes blijven bijzonder

Vruchtbare dagen

Koningsdag

Vanaf vrijdag 26 april 15.00 tot en met zaterdag 27 april 23.00u staat de stad in het teken van de Vrijmarkt en Koningsdag. Uiteraard zijn