Nieuw-Engeland Verloskundige

Heb je een kinderwens en wil je advies van een professional van een verloskundige in de wijk Nieuw-Engeland? Of ben je zwanger en ben je op zoek naar deskundige begeleiding voor je zwangerschap, bevalling en kraambed? Ben je o.a. woonachtig in of rondom het centrum van Utrecht, De Bilt, Lombok of Nieuw-Engeland? Dan ben je bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat aan het juiste adres! Verloskundigenpraktijk Breedstraat biedt vakkundige en persoonlijke verloskundige zorg in Utrecht. Onze praktijk heeft 2 spreekuurlocaties en we zijn daarom goed te bereiken voor zwangeren uit zowel het centrum als De Bilt, Tuindorp, Tuinwijk, Lombok en Nieuw-Engeland.

Intake en vroege echo

Via deze website kun je je inschrijven, waarna wij contact met je opnemen voor je eerste afspraak: het intakegesprek. Het eerste deel van de intake vindt meestal plaats rond de 8e week van je zwangerschap. Het tweede deel van de intake vindt plaats rond 10-12 weken van je zwangerschap. Tijdens de intake bespreken we o.a. belangrijke medische informatie van jou, je partner en familieleden. Het maken van een vroege echo rond 8 weken bestaat ook tot de mogelijkheden; deze wordt in sommige gevallen vergoed door de verzekering.

Tijdens het intakegesprek komt ook Prenatale Screening uitgebreid aan bod. Bij prenatale screening kan je onderzoeken doen naar de gezondheid van jullie kindje, voorbeelden van prenatale screening zijn de NIPT en de 13 weken echo.

Termijnecho

Rond de 11e week van je zwangerschap maken wij een termijnecho van je kindje. Met behulp van deze echo kan de uitgerekende datum vastgesteld worden. Het is ook mogelijk dat de termijnecho gecombineerd wordt met het intakegesprek. Je krijgt altijd een paar foto’s mee van de termijnecho. Als je meer foto’s wil of ook bewegende beelden wil, dan kan je ook een USB stick bij ons kopen waar die beelden op kunnen zetten!

Prenatale zorg Nieuw-Engeland Verloskundige

In het begin van zwangerschap doen wij bij jou de zwangerschapscontroles elke 4 weken. Zo kom je regelmatig bij ons op de praktijk en leer je ons als verloskundigen ook kennen. Naarmate je zwangerschap verder vordert, worden de frequenties van jouw controles steeds korter. Aan het eind van je zwangerschap zien wij je zelfs elke week! Daarnaast kun je ons altijd bellen bij vragen en ongerustheid. Zo hebben we elke dag een telefonisch spreekuur, van 13.30-14.00u kan je bellen naar 030 321 1376. Daarnaast bieden wij ook het hartjesspreekuur. Elke maandag en donderdag van 16.45-17.00u kan je een korte extra controle krijgen om even naar het hartje luisteren. Gewoon omdat het fijn is of voor extra bevestiging!

Centering Pregnancy bij jouw Nieuw-Engeland Verloskundige

Wij bieden ook centering pregnancy aan! Dit is een programma dat de medische controles en alle informatie rondom zwangerschap, bevalling en kraambed combineert binnen een groep. De zwangeren met wie je in de groep zit, zijn allemaal ongeveer even ver zwanger. Samen wissel je informatie uit en deel je ervaringen met elkaar. Dit geeft je eveneens de gelegenheid om andere zwangeren uit de omgeving Utrecht (uit o.a. Lombok, Nieuw-Engeland, Tuinwijk, centrum) te leren kennen.  Verloskundigenpraktijk Breedstraat is gevestigd in het centrum van Utrecht; we zijn actief in het centrum van Utrecht en de wijken rondom het centrum en De Bilt. Daarnaast zijn wij ook werkzaam in o.a. Lombok en Nieuw-Engeland. Wij hopen je snel te verwelkomen in onze praktijk!

Wil jij je graag inschrijven, vul dan ons inschrijfformulier in én één van ons neemt dan zo snel mogelijk contact met je op: Inschrijfformulier.