Natuurlijke kraamzorg Utrecht

Al vroeg in je zwangerschap moet je kraamzorg regelen, maar welk bureau moet je dan kiezen? En wat zijn eigenlijk de verschillen tussen de bureaus? Is er ook natuurlijke kraamzorg in Utrecht? En wat is natuurlijke kraamzorg precies?

Zelf kiezen in natuurlijke kraamzorg Utrecht

Je mag zelf kiezen bij welk bureau jij je wil inschrijven in de regio Utrecht. Wel is het voor de planning van de kraamzorg fijn als jij je voor 16 weken van je zwangerschap inschrijft. Zo weten zij hoeveel kraamverzorgsters er nodig zijn om voor iedereen goed te kunnen zorgen. Je schrijft je altijd in bij één bureau. Je kunt je niet bij meerdere bureaus inschrijven, omdat je dan een boete kan krijgen.

Waar op letten

Bij het inschrijven voor kraamzorg in de regio Utrecht kan je op meerdere dingen letten. Zo kan het zijn dat je het fijn vindt als je de kraamverzorgster van te voren kent die bij jullie thuis komt, dan kan je kiezen voor particuliere kraamzorg. Dit zit echter wel snel vol, dus dit moet je echt ruim op tijd al regelen, bijvoorbeeld na je eerste vroege echo. Je kan daarnaast letten op hoeveel kraamverzorgsters je in één week kan treffen. Bij sommige bureaus heb je altijd één kraamverzorgster de hele week, bij andere bureau’s kan er een wisseling zijn. Nu hoeft een wisseling zeker niet negatief te zijn, elk persoon heeft namelijk weer nieuwe tips dus zo steek je nog meer op. Ook kan je kiezen voor natuurlijke kraamzorg in Utrecht.

Natuurlijke kraamzorg Utrecht

Bij natuurlijke kraamzorg staan komt vanuit de grondlegger van de antroposofie, Rudolf Steiner. Bij natuurlijke kraamzorg staat rust, overzicht en ontspanning centraal. De samenhang tussen lichaam, ziel en geest is hierin belangrijk. Dit zorgt voor een goede start voor moeder en kind. Kraamverzorgsters zijn dan extra geschoold om deze natuurlijke kraamzorg in Utrecht te kunnen geven. Zo maken zij gebruik van natuurlijke materialen als wol en kamille. In de adviezen die zij geven aan de kraamvrouw, staan rust, ritme, warmte en regelmaat centraal. Goede voeding voor de kraamvrouw is hierin belangrijk, zodat zij dit doorgeeft in de borstvoeding. Denk ook aan natuurlijke adviezen bij klachten, zoals lijnzaad bij obstipatie en verschillende kruiden als er te weinig melk is. Bij het warm houden wordt er veel gebruik gemaakt van wol, en ook wordt de baby vaak ingebakerd met doeken.

Zelf kiezen

Ook als je kiest voor natuurlijke kraamzorg in Utrecht, is het belangrijk dat deze zorg altijd op jullie aangepast wordt. Zo zal de ene ouder graag wasbare luiers willen gebruiken en de andere ouder gebruikt liever wegwerpluiers. De ene ouder wil graag borstvoeding geven, de andere ouder wil bijvoorbeeld kunstvoeding en flesvoeding combineren. Bij natuurlijke kraamzorg draait het erom dat de zorg bij jou past, jij mag zelf kiezen hoe jij je kraamweek wil indelen en welke materialen je hierbij gebruikt.

Aanmelden natuurlijke kraamzorg Utrecht

Er zijn verschillende bureaus rondom Utrecht die natuurlijke kraamzorg bieden, zoals de Kraamwolk, Kraamkring of KraamInzicht. Schrijf je op tijd in als je hiervan wenst gebruik te maken.

Wil jij je graag bij ons inschrijven? Maak dan gebruik van ons handige en eenvoudig inschrijfformulier, inschrijven kan hier: Inschrijfformulier.