Koru Kraamzorg

In het begin van je zwangerschap moet je direct veel zaken regelen. Zo schrijf je je in bij een verloskundige maar ook bij een kraamzorgorganisatie. Er zijn verschillende kraamzorgorganisaties in Utrecht, wij werken veel samen met Koru Kraamzorg en met Kraaminzicht. Het maakt ons niet uit bij welke organisatie jij je aanmeldt, je mag dus zelf kiezen. Voor veel mensen is het echter lastig om een keuze te maken tussen organisaties die ze niet kennen. Hoe maak je nu deze keuze?

Één vaste kraamverzorgster bij Koru Kraamzorg

Er is verschil in planning bij het inzetten van de kraamverzorgster per organisatie. Bij Koru en Kraaminzicht werken zij zoveel mogelijk met één vaste kraamverzorgster die de hele week bij jullie thuis komt. Er kunnen natuurlijk altijd uitzonderingen zijn, zeker in periode van grote drukte. Het voordeel van één vaste kraamverzorgster is dat jullie elkaar echt goed leren kennen, na een paar dagen hebben jullie een vast ritme en weet de kraamverzorgster van Koru of Kraaminzicht precies wat jullie prettig vinden. Mocht er toch een wisseling zijn dan kan dit ook juist wel voordelen brengen. Een nieuw persoon heeft toch weer nieuwe tips, en zoals met zoveel dingen is er ook in de verzorging van het kindje niet maar één juiste aanpak. Door dus alle tips te krijgen leren jullie vanzelf wat bij jullie past.

Opstartzorg

Als je in het ziekenhuis bevalt, dan kan het zijn dat ’s avonds of ’s nachts naar huis gaat samen met de baby. Vroeg in de ochtend komt er sowieso een kraamverzorgster naar jullie huis om jullie dan meteen verder te helpen. Als het echter medisch noodzakelijk of zeer gewenst is, dan kunnen zij ook ’s avonds of ’s nachts al opstartzorg geven. Dit wil zeggen dat zij een paar uur langskomen om jullie de belangrijkste dingen uit te leggen waar jullie op moeten letten, te helpen bij een (borst)voeding en bijvoorbeeld een bedje goed op te maken. Zeker als het je eerste kindje is, kan dit hele fijne zorg zijn.

Klein team bij Koru Kraamzorg

Zowel Koru als Kraaminzicht heeft een klein en vast team van kraamverzorgsters. Nu merken jullie als cliënt daar natuurlijk niet zoveel van, je ziet meestal 1 of hoogstens 2 verschillende personen van deze organisatie. Voor ons als verloskundigen is dit echter wel heel prettig. In alle gezinnen waar wij langskomen treffen we zo dus heel vaak dezelfde kraamverzorgsters. Zo weten we wat we aan elkaar hebben, zijn de lijntjes kort en gaat de samenwerking soepel. De kraamverzorgster van Koru of Kraaminzicht neemt bijvoorbeeld contact met ons op als er iets niet lekker loopt of als er vragen zijn. De kraamverzorgsters zijn bekend met onze werkwijze en wij met die van hen, zo krijgen jullie eenduidige adviezen en ontstaat er geen ruis.

Aanmelden bij Koru Kraamzorg

Een aanmelding bij een bureau zoals Koru of Kraaminzicht doe je het liefst zo snel mogelijk na de intake. Uiterlijk voor 16 weken is het algemene advies, maar bij kleinere organisaties is er sneller een aanmeldstop doordat er natuurlijk minder kraamverzorgsters zijn. Meld je dus op tijd aan, zo weet je zeker dat je bij één van deze bureaus terecht kan!

Wil jij je graag inschrijven bij ons? Gebruik dan ons handig en eenvoudige inschrijfformulier, inschrijven kan hier: Inschrijfformulier.