Jouw verloskundige

Op zoek naar jouw verloskundige? Maar hoe weet je eigenlijk welke verloskundige je moet kiezen?

Locatie

Het blijft uiteindelijk een persoonlijke keus welke verloskundige je kiest, maar er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten. De locatie kan belangrijk zijn, veel verloskundigen werken met name in bepaalde wijken/gebieden. Dit heeft te maken met de rijafstand van de verloskundige naar jouw huis als er sprake is van spoed. Ook zonder spoed zal de verloskundige sowieso een aantal keer bij je thuis komen, bijvoorbeeld tijdens de bevalling en tijdens de kraamvisites. Bij voorkeur is er een rijafstand van maximaal 20-25 minuten maar in overleg kan hier vanaf geweken worden. Ook voor jouzelf is het natuurlijk fijn als je niet elke keer lang hoeft te reizen om naar de verloskundige te gaan. Je hebt gemiddeld namelijk wel 10 afspraken bij de verloskundige tijdens jouw zwangerschap.

Jouw verloskundige

De samenstelling van het team kan je ook naar kijken als je jouw verloskundige kiest. Sommige vrouwen vinden het fijn om één vast gezicht te zien tijdens hun zwangerschapscontroles, je kunt kijken of dat mogelijk is bij de praktijk die je kiest. Veel praktijken werken in een team van verloskundigen, dan kan het ook juist fijn zijn om alle verloskundigen een keer ontmoet te hebben. Zo tref je altijd een bekende verloskundige bij jouw bevalling. Een voordeel van een groepspraktijk is ook dat zij altijd kunnen inspringen voor elkaar als dat nodig is, zo tref je nog steeds een bekend persoon als één van de verloskundigen ziek is. Ook heeft dit vaak als gevolg dat er meerdere spreekuur dagen zijn waartussen je kunt kiezen, zo kan je dus altijd een afspraak krijgen wanneer het jou uitkomt.

Gevoel bij een verloskundige

Als laatste punt is een klik of gevoel bij jouw verloskundige of verloskundigenpraktijk eigenlijk het belangrijkst. Door op de website te kijken krijg je vaak al een eerste gevoel bij de verloskundigen en de werkwijze van de praktijk. Ga op dit gevoel af. Verder kan je nog kijken naar wat de praktijk aanbiedt. Als je bijvoorbeeld graag een in bad wil bevallen is het slim om te kijken of de praktijk hier ook ervaring mee heeft. Bij verloskundigenpraktijk Breedstraat hebben alle verloskundigen hier veel ervaring mee, je kan er hier meer over lezen. Het kan ook fijn zijn als er echo’s op de praktijk worden aangeboden, dan kan dit gecombineerd worden met een controle op de praktijk.

Extra’s van een verloskundig praktijk

Sommige praktijken bieden ook extra’s aan in hun praktijk. Zo kan je bij ons bijvoorbeeld al bij 7-8 weken zwangerschap voor een echo langskomen en combineren we dit met een eerste korte intake. Zo is er ruimte om alvast met ons kennis te maken en jouw vragen te stellen. Wij bieden ook een eigen zwangerschapscursus op de praktijk. Deze cursus is gebaseerd op mindfulness en geeft je daarnaast ook veel praktische handvaten voor tijdens de bevalling. De cursus wordt gegeven door een verloskundige dus zij ook vanuit haar eigen ervaring spreken. Een fijne manier om je voor te bereiden op jouw bevalling. Lees hier meer over de cursus.

Kennismaken met een verloskundige

Wil je zwanger worden en heb je vragen hierover? Ook daarvoor kan je terecht bij jouw verloskundige. Je kan altijd langs komen voor een preconceptieconsult om je kinderwens te bespreken. Zo kunnen we je adviezen geven rondom je gezondheid. Ben je zwanger en wil je je bij ons aanmelden? Doe dat via ons online inschrijfformulier. We zien je graag op onze praktijk!