Welkom bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat

Coronavirus en kraambed

Kraambed

Ook in het kraambed wordt er rekening gehouden met het Coronavirus en zal geprobeerd worden om verspreiding tot een minimum te beperken.

Kraamvisite
– Als de kraamverzorger bij jullie aanwezig ontvang dan niet meer dan één persoon als kraamvisite.
– Lees hier meer informatie over het ontvangen van kraamvisite. Let op: dit advies kan afwijken per kraambureau. Neem voor de meest actuele adviezen contact op met je eigen kraambureau.

Contactmomenten met verloskundige
Wij zijn verantwoordelijk voor je kraambed. Bij vragen, overleg of ongerustheid zijn wij jullie aanspreekpunt en kunnen jullie ons altijd bellen. We komen weer langs voor kraamvisites in de eerste week na de geboorte. We zullen na de geboorte met jullie afstemmen wanneer we fysiek langskomen en wanner het een telefonische visite zal zijn.

Tijdens dit telefonische contact horen wij ook van jullie kraamverzorger de controles van jou en de baby zijn. Heel belangrijk: maak je je zorgen, schroom niet ons (ten alle tijden) te bellen!

Bij klachten van corona in het kraambed (ook van partner/huisgenoot!) horen we dit graag z.s.m. Wij zullen dan telefonisch de controles vervolgen.

Aangifte bij de gemeente
Binnen drie dagen na de geboorte van jullie kindje, moet de geboorteaangifte gedaan worden. De gemeente vraagt nadrukkelijk dit digitaal te doen. Klik hier voor meer informatie. 

Hielpriks- en gehoortest screening
Ongeveer 6 dagen na aangifte van jullie kindje bij de gemeente zal de hielprik en gehoortest worden uitgevoerd door het consultatiebureau. Hiervoor komt er een verpleegkundige bij jullie thuis langs. Deze zal gewoon plaatsvinden ondanks het Corona virus. Op deze pagina kun je meer informatie over de hielprik vinden.

Nacontrole bij verloskundige
Die fysieke nacontrole bij ons op de praktijk 6 weken na de bevalling werd door de maatregelen telefonisch gedaan, maar kan inmiddels weer fysiek plaatsvinden op de praktijk. Deze zullen wij bij het afsluiten van het kraambed direct inplannen.

Borstvoeding
Het is in de ‘Corona tijd’ nog steeds mogelijk om borstvoeding te geven; zelfs als je (mogelijk) besmet bent met het Corona virus. Belangrijk is dan wel dat je goede hygiëne maatregelen in acht neemt (handen wassen vlak voor het voeden, niezen/hoesten in elleboog).

Moeders die te ziek zijn, kunnen proberen de moedermelk af te kolven en de melk op een andere manier te geven (bijvoorbeeld m.b.v. een flesje door partner).