Welkom bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat

Bel ons

Coronavirus en bevalling

Bevalling

Informatie over de bevalling
Informatie over de bevalling kun je nalezen in de praktijkfolder over de bevalling (o.a. wanneer bellen, wat heb je nodig, het verloop van een bevalling). De voorlichtingsavonden met informatie over de laatste weken van je zwangerschap, de bevalling en het kraambed, zullen voorlopig niet doorgaan. Jullie ontvangen rond de 30 weken zwangerschap de digitale en aangepaste versie van de voorlichtingsavond per mail. Ook vinden jullie in deze mail meer informatie over onze digitale vragenuurtjes over de bevalling in het kraambed. We bespreken jullie wensen omtrent de bevalling rond de 35-36 weken zwangerschap (zie informatie ‘Corona en zwangerschap’).

Waar bevallen?
De keuze die je hebt om thuis-, of in het ziekenhuis (poliklinisch) te bevallen blijft, tenzij je een medische indicatie hebt en het nodig is om in het ziekenhuis te bevallen. Het is belangrijk daar te bevallen waar jij en je partner je het meest op je gemak voelen, of dat nu thuis of in het ziekenhuis is. Het is druk in de regio, het kan zijn dat je ziekenhuis van voorkeur geen plek heeft. We gaan dan naar een ander ziekenhuis. 

Mag mijn partner bij de bevalling zijn?
Bij een bevalling in het ziekenhuis, mag er 1 persoon bij je bevalling aanwezig zijn (naast kraamverzorgende en verloskundige). Heeft je partner corona gerelateerde klachten, overleg dan met ons. Moet je langer in het ziekenhuis blijven, dan gelden de regels die in het ziekenhuis worden gehanteerd.

Bij een thuisbevalling mag er wél een extra persoon aanwezig zijn tijdens de bevalling mits er 1,5 meter afstand kan worden gehouden.

Coronavirus en op het punt van bevallen?
Heb je corona gerelateerde klachten, maar heb je geen bewezen corona, dan hoef je niet medisch te bevallen. Ben je positief getest op moment van bevalling, dan beval je onder medische begeleiding in het ziekenhuis. In het ziekenhuis kan tijdens de bevalling de baby in de gaten gehouden worden met apparatuur zoals het cardiotocogram. Als je meer dan 14 dagen geleden het coronavirus had, dan kun je wel thuis bevallen. 

Beleid in de verschillende ziekenhuizen
Via onderstaande links kun je informatie vinden over het Corona virus en het beleid in de 3 ziekenhuizen in Utrecht:

 – Diakonessenhuis:
 – Antonius ziekenhuis: (klik hier voor een informatiefilmpje)
 – WKZ


menu

FAQ

We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt over je zwangerschap en het Coronavirus. De meest gestelde vragen hebben we opgenomen in deze pagina’s. Aanvullende FAQ’s zullen we hier plaatsen.