Welkom bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat

Bel ons

Het coronavirus: aanpassingen in de praktijk

Corona: aanpassingen in de praktijk

Om het Coronavirus onder controle te krijgen, worden veel maatregelen genomen. In samenspraak met onze beroepsvereniging en onze collega-praktijken in de stad Utrecht kijken we continu hoe we de beste zorg aan jullie kunnen verlenen en welke maatregelen wij moeten nemen.  Om je zo goed mogelijk te informeren, hebben wij deze ‘Coronapagina’ opgezet.

In deze periode houden wij je op deze pagina’s op de hoogte van de protocollen en afspraken die wij hanteren in deze periode. De informatie op deze pagina’s is leidend. Navigeer dus onder het kopje ‘Corona’. Informatie elders op de site is nu veelal niet van toepassing.

In de submenu’s kan je lezen hoe vaak je in je zwangerschap en bij welke zwangerschapstermijn je bij ons op de praktijk komt. Tevens kun je lezen wat voor consequenties het nieuwe werkprotocol heeft voor je bevalling en kraambed.

Praktijk
Om de kans op besmetting en verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, nemen wij de volgende maatregelen (nb. dit geldt voor de controles alsmede voor de echo-afspraken):

  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst in de wachtkamer.
  • Kom precies op tijd naar je afspraak. We proberen te voorkomen dat je andere cliënten tegenkomt in de wachtkamer. Kom dus niet te vroeg en niet te laat. Als je in de wachtkamer zit, en er zijn andere cliënten, houd dan 1,5 meter afstand van elkaar.
  • We vragen je om tijdens de controle samen met ons te letten op de 1,5 meter afstand. Bij het meten van de bloeddruk, het uitwendig onderzoek en echo gaat dit natuurlijk niet, maar hierbij houden we de hygiënevoorschriften in acht. Probeer zo min mogelijk te praten als je dichter dan 1.5 meter bij de verloskundige bent.

Partners en kinderen
Je partner en kinderen zijn welkom op het spreekuur. Om drukte voorkomen houden we een max van 2 extra personen (uit hetzelfde huishouden) aan.

Wanneer kun je beter niet naar de praktijk komen / Corona symptomen
Als je een afspraak hebt op de praktijk, maar je hebt last van onderstaande
klachten, bel ons dan even om ons te informeren en blijf thuis om uit te zieken en laat je zo snel mogelijk testen. We kijken daar naar een passende oplossing, waarbij de intentie is om continu zorg te blijven leveren. Dit geldt uiteraard ook wanneer jij of je partner/ huisgenoten positief getest zijn op corona. 

Klachten:
– Verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus – keelpijn
– (Licht) hoesten
– Verhoging of koorts
Meer informatie over Corona symptomen kun je hier lezen. 

Algemeen
Goed om nogmaals te vermelden: in het algemeen geldt dat je ons altijd moet bellen:
– bij vaginaal bloedverlies;
– bij hoofdpijn, sterretjes zien, braken, pijn in de bovenbuik of pijn tussen de schouderbladen;
– bij minder bewegingen van je kind dan anders (zie ook de folder bewegingspatroon);
– als je nog geen 37 weken zwanger bent en denkt dat je aan het bevallen bent;
– bij vruchtwaterverlies;
– als je vragen hebt of ongerust bent.

Zie ook de folder ‘wanneer bellen’. Onder het kopje bevalling kun je lezen wanneer je moet bellen als de bevalling begonnen is. Sla ons spoednummer (06-49 777 349) op in je telefoon.

menu

Griepprik voor zwangeren

De Gezondheidsraad heeft deze week het advies uitgebracht aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dat alle zwangere vrouwen vanaf 22 weken in aanmerking

Lees verder »