Welkom bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat

Het coronavirus: hoe gaan wij daarmee om?

Corona: aanpassingen in de praktijk

Het zal je vast niet ontgaan zijn; er zijn veel maatregelen genomen om verspreiding van het Corona virus te voorkomen en/of te vertragen. Om dit voor elkaar te krijgen is het nodig om de hoeveelheid fysieke contactmomenten met elkaar te verminderen. Dit geldt niet alleen voor contacten op sociaal- en werkgebied, maar ook voor het fysiek contact met ons.
Om deze reden hebben wij als verloskundigenpraktijk, in samenwerking met onze beroepsgroep, bekeken hoe we de hoeveelheid contactmomenten kunnen reduceren zonder af te dingen aan de goede kwaliteit van zorg. Om je zo goed mogelijk te informeren, hebben wij deze ‘Coronapagina’ opgezet.

In deze periode houden wij je op deze pagina’s op de hoogte van de protocollen en afspraken die wij hanteren in deze periode. De informatie op deze pagina’s is leidend. Navigeer dus onder het kopje ‘Corona’. Informatie elders op de site is nu veelal niet van toepassing.

In de submenu’s kan je lezen hoe vaak je in je zwangerschap en bij welke zwangerschapstermijn je bij ons op de praktijk komt. Tevens kun je lezen wat voor consequenties het nieuwe werkprotocol heeft voor je bevalling en kraambed.

Naast fysieke afspraken op de praktijk worden door ons ook telefonische consulten gedaan. Let op: wij bellen dan altijd met een anoniem nummer. In sommige gevallen werken we met een videoconsult. Onderaan deze pagina zie je hoe dat in zijn werk gaat. 

We hopen dat deze pagina je de antwoorden biedt die je nodig hebt, maar uiteraard zijn wij altijd telefonisch bereikbaar voor vragen.

In het algemeen geldt dat je ons altijd moet bellen:
– bij vaginaal bloedverlies;
– bij hoofdpijn, sterretjes zien, braken, pijn in de bovenbuik of pijn tussen de schouderbladen;
– bij minder bewegingen van je kind dan anders (zie ook de folder bewegingspatroon);
– als je nog geen 37 weken zwanger bent en denkt dat je aan het bevallen bent;
– bij vruchtwaterverlies;
– als je vragen hebt of ongerust bent.

Zie ook de folder ‘wanneer bellen’. Onder het kopje bevalling kun je lezen wanneer je moet bellen als de bevalling begonnen is. Sla ons spoednummer (06-49 777 349) op in je telefoon.

Wanneer kun je beter niet naar de praktijk komen / Corona symptomen
Als je een afspraak hebt op de praktijk, maar je hebt last van onderstaande
klachten, bel ons dan even om ons te informeren en blijf thuis om uit te zieken en laat je zo snel mogelijk testen. Wij maken dan een nieuwe afspraak voor je. Dit geldt uiteraard ook wanneer jij of je partner/ huisgenoten positief getest zijn op corona. 

Klachten:
– Verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus – Keelpijn
– (Licht) hoesten
– Verhoging of koorts
Meer informatie over Corona symptomen kun je hier lezen. 

Hygiëne instructies
Naast ‘social distancing’ wordt verspreiding ook voorkomen door goede hygiënemaatregelen. Wellicht ten overvloede, sommen wij deze nog een keer voor je op. Je kunt de maatregelen ook nalezen op de site van het RIVM:
– Was je handen 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen.
– Was je handen voordat je naar buiten gaat, als je weer thuis komt, als je je neus hebt gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest.
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
– Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Was daarna je handen.
– Schud geen handen.
– Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen. Dit geldt voor iedereen, bijvoorbeeld op straat, in winkels, met collega’s, behalve thuis en binnen het gezin/huishouden.

Videobellen
In sommige gevallen maken we gebruik van videobellen. Dat doen we via je account van Zwangerenportaal. Wanneer je een video-afspraak hebt met de verloskundige, doorloop dan de volgende stappen.

Vooraf: de ervaring leert dat een smartphone het meest gemakkelijk werkt. Van belang is om de (gratis) Jitsi meet app te downloaden.

  • Log in op je zwangerenportaal-account.
  • Rechts bovenin klik je op het rondje met je initialen (tussen het vergrootglas en het menu).
  • Scroll naar beneden tot je het kopje ‘communicatie’ ziet staan, met daaronder ‘video consult’. Klik op vide consult.
  • Klik vervolgens op ‘Verloskundigenpraktijk Breedstraat’
  • Klik op ‘doorgaan naar de app’, je komt dan in de videoruimte van de Breedstraat.

 

menu