Eerste afspraak verloskundige

Welkom bij Verloskundigen Breedstraat, voor jouw eerste afspraak bij de verloskundige! Wij zijn er voor jou, als zwangere vrouw, en je kunt bij ons terecht voor professionele zorg en ondersteuning tijdens jouw zwangerschap en bevalling. Als je voor het eerst bij ons op consult komt, willen we je graag informeren over wat je kunt verwachten tijdens je eerste afspraak.

Eerste afspraak bij verloskundige

De eerste afspraak bij de verloskundige is een belangrijk moment in je zwangerschap. Dit is het moment waarop je kennismaakt met je verloskundige en waarop je al je vragen kunt stellen over je zwangerschap. Het is daarom goed om je voor te bereiden op dit eerste consult.

De eerste afspraak vindt doorgaans plaats rond de 8e week van je zwangerschap. Tijdens deze eerste afspraak met de verloskundige kan zij een echo maken om vast te stellen of de zwangerschap zich tot dan toe goed ontwikkeld. We kijken tijdens de echo of het hartje klopt, of het kindje in de baarmoeder zit en we meten het kindje op. Daarnaast is er tijdens deze afspraak met de verloskundige ook ruimte om vragen te stellen en zullen we je uitleg geven over de werkwijze van de praktijk.

Wanneer vervolg afspraak bij verloskundige?

Tussen de 10e en 12e week van je zwangerschap zien we je weer terug voor een vervolgafspraak. Of wellicht is dit je eerste afspraak, als je ervoor kiest om geen vroege echo te laten maken. Tijdens deze afspraak zullen we je vragen stellen over je gezondheid, je medische voorgeschiedenis en die van je familie, en over eventuele medicijnen die je gebruikt. Deze informatie is belangrijk om een beeld te krijgen van jouw situatie en om eventuele risico’s in kaart te brengen.

Vervolgens zullen we een termijnecho maken, bij deze echo meten we het kindje op en stellen aan de hand hiervan de uitgerekende datum vast. In de eerste weken groeien alle kindjes namelijk in dezelfde snelheid, aan de hand van de grootte kan je daarom dus bepalen hoe oud het kindje is. Daarnaast meten je ook je bloeddruk en zullen we je eventueel vragen om je te wegen.

Welke informatie gaan we bespreken

Tijdens het eerste consult zullen we ook uitgebreid stilstaan bij jouw wensen en verwachtingen rondom je zwangerschap en bevalling. We vinden het belangrijk dat jij je goed voelt bij de zorg die wij bieden en dat we je kunnen ondersteunen bij het maken van keuzes die passen bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

We hebben het ook uitgebreid over de mogelijkheid voor prenatale screening. Dit zijn onderzoeken die je kunt laten doen om meer te weten te komen over de gezondheid van jullie kindje. Je kunt de NIPT test doen, een bloedonderzoek naar chromosoomafwijkingen. Daarnaast kan je de 13 weken echo laten uitvoeren, een echo die kijkt naar lichamelijke afwijkingen. Beide testen kan je voor kiezen en zijn dus niet verplicht. Ze worden vergoed door je verzekeraar.

Daarnaast zullen we je informeren over de verschillende controles die je kunt verwachten tijdens je zwangerschap. Ook zullen we je advies geven over een gezonde leefstijl tijdens je zwangerschap en zullen we je tips geven om eventuele zwangerschapsklachten te verminderen.

Tot slot zullen we afspraken maken voor de vervolgcontroles en het verdere verloop van je zwangerschap. Deze afspraken zijn belangrijk om de groei en ontwikkeling van je baby goed te kunnen volgen en om eventuele problemen tijdig op te kunnen sporen.

Kortom, de eerste afspraak bij de verloskundige is een belangrijk moment in je zwangerschap. Tijdens deze afspraak krijg je uitgebreide informatie over je zwangerschap en kun je al je vragen stellen. Daarnaast zullen we je ondersteunen bij het maken van keuzes die passen bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Wij zijn er voor jou en zullen er alles aan doen om je zwangerschap en bevalling zo goed mogelijk te begeleiden.

Wil jij je graag bij ons inschrijven, maak dan gebruik van ons handige en eenvoudige inschrijfformulier, inschrijven kan hier: Inschrijfformulier.