Welkom bij Verloskundigenpraktijk Breedstraat

Bel ons

Corona en psyche

Psyche

De gevolgen van het coronavirus hebben consequenties voor de reguliere zorg in de zwangerschap en kraambed. De zorg is tijden lang anders ingericht, maar ook de sociale impact is groot. 

Het is heel begrijpelijk dat je veel vragen hebt over corona en wat dat betekent voor je zwangerschap of je pasgeboren baby. Tegelijkertijd kunnen we ons voorstellen dat je je nu extra zorgen maakt of angstig bent. Voor vrouwen die zich veel zorgen maken, angstig zijn en/of piekeren zouden de volgende adviezen kunnen helpen:

  • Probeer nieuwstijd te beperken
  • Breng zoveel mogelijk structuur aan in de dag
  • Doe (mindfulness) oefeningen of meditatie (bijvoorbeeld via Mind in Geboorte of Wellmom).
  • Probeer te blijven bewegen en naar buiten te gaan (volgens de adviezen van het RIVM)

Verder zijn er online communities opgericht. Dit zijn gratis online groepsbijeenkomsten in het Nederlands en Engels. Het doel van de communities is het verlagen van spanningsklachten en het vergroten van de veerkracht en het gevoel van saamhorigheid. De community wordt begeleid door een verloskundige en een psycholoog die ervaring hebben met het behandelen van psychische klachten bij zwangere vrouwen en kraamvrouwen. Mocht je veel stressklachten ervaren door corona, dan zou je je kunnen aanmelden bij een online community.

Met vragen en zorgen mag je ons ook altijd bellen. We denken graag met je mee en wellicht kunnen we al wat zorgen wegnemen door het er samen over te hebben.